tisdag 31 juli 2012

Rabarberchutney

Ytterligare ett efterfrågat recept.

Vet du inte vad du ska göra av all rabarber rekommenderar jag detta, är supergott till grillat!!












Rabarberchutney
Ca 30 min

Ingredienser:
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Gör så här:
1. Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.
3. Förvara chutneyn i kylskåp. Gott till stekt eller grillat kött eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar